advertentie VEMO Lease top

RockArt

RockArt voegt stukken zeezender Veronica toe aan collectie

Museum RockArt in Hoek van Holland heeft de collectie aangevuld met een aantal stukken van de voormalige zeezender Veronica.

Het gaat om het kompas, bouw- en verbouwtekeningen en zeekaarten van het eerste zendschip de Borkum Riff en documenten uit de kapiteinshut van de Norderney, waaronder aankoopstukken, de logboeken van de kapitein en de scheepsdagboeken. Ook zitten er zendbuizen en onderdelen van het ankergerei. De stukken zijn afkomstig uit de verzameling van de inmiddels overleden oud-directeur van Veronica, Hendrik 'Bull' Verweij.

Museumdirecteur Jaap Schut denkt af en toe dat alles van de Nederlandse popmuziek inmiddels wel in RockArt staat. "Maar iedere dag word ik weer verrast met unieke items. Het is mooi als je dat in je bezit kunt krijgen, het zijn voor mij 'snoepjes'.

Verhuizing

Het museum begint steeds voller te raken, de ruimte op het bedrijventerrein in Hoek van Holland is beperkt. Bekend is dat Schut al langer op zoek is naar een nieuwe locatie, al wordt hij daarin geregeld met tegenslagen geconfronteerd. Op dit moment wordt gekeken naar een locatie in Alphen aan den Rijn. "Er komt een moment dat we gaan verhuizen en dat het wel lukt. Het is nu natuurlijk een moeilijke tijd, maar het komt goed!"

Jaap Schut over de toevoeging aan de collectie

Laat je reactie achter