advertentie FLORA TV

WOS

Afscheidsfotografie in coronatijd: vastleggen van afscheid belangrijker dan ooit

Een begrafenis is nu heel bijzonder van aard: de uitvaart is in klein gezelschap, maar knuffelen mag niet.

Shirley Sieberg uit De Lier maakt vorig jaar september van haar hobby haar werk, en startte haar bedrijf I’m Sure Afscheidsfotografie op. "Ik ben al 14 jaar hobbyfotograaf. Ik deed her en der wat opdrachten voor mijn vorige vriendje. Daarnaast trok het werken in de uitvaartbranche mij altijd heel erg. Ik vind het super mooi en dankbaar werk", vertelt Sieberg. 

Nu in coronatijd uitvaarten anders zijn dan anders, is het vastleggen van het afscheid dan ook belangrijker dan ooit. "Toen ik begon in september had je nog wel dat mensen elkaar een knuffel gaven. Gedurende de afgelopen maanden zijn de regels strenger geworden en is er echt afstand tussen de mensen. Die connectie is wel wat je graag ziet. Dat mis je wel", zegt Sieberg. 

Een uitvaart die de Lierse fotografe recent vastlegt, laat bij haar een diepe indruk achter. "De opa en oma waren beiden in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. Toen de oma in coma lag, overleed de opa. Op het moment van de uitvaart was zij nog niet bij. Ik heb alles van A tot Z moeten vastleggen, zodat als ze weer wakker is, zij het verlies kan gaan verwerken", aldus Sieberg. 

Laat je reactie achter