advertentie Westland Infra top

Royal FloraHolland wil voor eeuwig in Westland blijven

Royal FloraHolland heeft geen plannen om Westland te verlaten en wil zelfs ook hier groeien.

Dat zegt Coen Meijeraan, Public Affairs Manager van Royal FloraHolland. Hij zegt dat er niet veel waar is van de geruchten rond de raadsvergadering van de gemeente Westland over een mogelijk vertrek van het bedrijf uit de regio naar aanleiding van het ontwikkelperspectief van het Floragebied. "Het blijft gewoon in Naaldwijk, daar is geen enkele discussie over", zegt hij.

Meijeraan heeft zich verbaasd over de discussies in en rond de raad: "We zitten hier in een kwekersgebied, de meeste productie komt uit deze regio en er zitten sterke handelsbedrijven. WIj zijn dienstverlenend aan beiden, dus wij zitten graag op de locatie waar zij ook zitten." De vestiging in Honselersdijk is en blijft een van drie hoofdlocaties van Royal FloraHolland. 

Ontwikkelingen

Ontwikkelingen staan niet stil. De drukte zit nu vooral tussen 6 en 10 uur in de ochtend, maar gaat door naar 24 uur per dag, dus dan zijn bijvoorbeeld minder karren nodig, omdat de drukte over het hele etmaal wordt verspreid. Met bijna 2.700 medewerkers en een jaaromzet van ruim 4,6 miljard euro is Royal FloraHolland een enorme werkgever. Meijeraan denkt dat dat zeker zo blijft, maar dat er misschien meer nadruk komt op ICT.

De bouwwerkzaamheden bij de andere locaties in Aalsmeer en Rijnsburg zijn niet anders dan onderhoud en de beide locaties lopen iets vooruit op de uitgifte, waardoor daar eerder is begonnen met aanpassingen. Maar die komen ook nog in deze regio. "Daar zit niet een wezenlijk verschil in", aldus Meijeraan.

De vestiging maakt deel uit van het ontwikkelperspectief van het Floragebied, naast het World Horti Center in Naaldwijk. Daarin wordt gesproken over woningbouw aan de Dijkzijde van FloraHolland, maar dat kan nog wel 10 jaar duren. Een deel van het Marsgebied naast het World Horti Center wil FloraHolland moderniseren. Van het afstoten van de bestaande hallen is geen sprake.

Op de vraag of het bedrijf tot in de eeuwigheid hier blijft, antwoordt Meijeraan dan ook met  en volmondig 'ja'. 

Laat je reactie achter