advertentie VEMO Lease top

Ruiter Noa-Fleur Deerenberg van manege Noordland WOS

Ruiters blij met nieuw routenetwerk door de duinen

Ruiters zijn erg verheugd over het nieuwe ruiterroutenetwerk dat sinds kort door de duinen en over het strand van Hoek van Holland en 's-Gravenzande is uitgestippeld.

Het nieuwe ruiterpad van bijna 14 kilometer is met paaltjes aangegeven en je kunt op twee plekken beginnen: bij manege Noordland in 's-Gravenzande, of bij het parkeerterrein aan de Strandweg in Hoek van Holland. 

Een van de drijvende krachten van het ruiterpad is regioconsulente Anita Verloop van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. "We zijn er lang mee bezig geweest. Er was in de provincie Zuid-Holland geen enkel netwerk voor ruiters. Dat het ruiterpad er nu ligt is geweldig", vertelt Verloop. 

Ook ruiter Noa-Fleur Deerenberg is blij met de aanleg van het nieuwe ruiterpad: "Ik woon hier in de buurt dus ik ken het gebied. Maar als ik op vakantie ben met mijn paard dan is het wel handig als er paaltjes staan. Je kan anders makkelijk verdwaald raken in gebieden die je niet kent", weet Deerenberg.

Het netwerk is onderdeel van een omvangrijk meerjarig plan, waarbij ruiterpaden worden gerenoveerd, gedigitaliseerd en aangelegd. "We zijn in overleg met de gemeente om het ruiterpad te verlengen vanaf strandslag Beukel naar het Schelpenpad, en misschien wel verder naar Den Haag toe", vertelt Verloop. 

Laat je reactie achter