advertentie Schoon Westland top

WOS

's-Gravenzands raadsel: wie heeft deze stickers opgehangen?

In 's-Gravenzande is een mysterieuze bordenplakker actief. De man of vrouw heeft stickers achtergelaten met een verbod op het voeren van duiven.

Ondanks het gebruik van het gemeentelogo, zijn de stickers niet door Westland opgeplakt. "De ambtelijke organisatie en handhavers op straat tasten in het duister", laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

Je vindt de bordjes bij de Eikenlaan en het Vlierboompad. Omwonenden weten niet wie erachter zit, maar hebben wel een idee waarom de stickers zijn opgeplakt. Zo liep er eerder een vrouw rond die grote hoeveelheden brood aan de eendjes voerde. Omdat er vaak brood bleef liggen, kwamen daar ratten op af. Er is zelfs enige tijd sprake geweest van hardnekkige rattenoverlast in de buurt

De stickers zouden ook het werk kunnen zijn van een duivenmelker, die bang is dat zijn duiven door het voeren van mensen ziek worden. Het genoemde artikel 2:60 van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Westland verbiedt 'het houden of voeren van bij het besluit bepaalde hinderlijke of schadelijke dieren op de door het college van burgemeester en wethouders plaatsen tegen overlast of schade voor de openbare gezondheid'.

De woordvoerder kon nog niet zeggen of de gemeente de stickers weg laat halen. 

Ben of ken jij de stickerplakker? Dan komen wij graag in contact met jou. Mail naar nieuws@wos.nl. 

WOS

Laat je reactie achter