advertentie Schoon Westland top

Met het WestlandHart en bloemen in handen de mensen van Fietsen voor m’n eten en Stichting School’s cool Westland (v.l.n.r.) naast wethouder Piet Vreugdenhil. WOS

School's cool en Fietsen voor m'n eten winnen WestlandHart

Fietsen voor m'n eten en stichting School's cool Westland zijn de winnaars van de jaarlijkse vrijwilligersprijs WestlandHart.

'Fietsen voor m'n eten' is met 1.200 stemmen de winnaar van de publieksprijs. Zij kregen 35 procent van alle stemmen. Stichting School's cool Westland won de juryprijs. De jury prijst de organisatie  voor het bijdragen aan een goede overgang voor leerlingen naar de middelbare school en het tegengaan van schooluitval. Wethouder Piet Vreugdenhil overhandigde de prijzen.

'Fietsen voor m'n eten' maakt in een Facebookgroep en op een website zichtbaar waar je in Westland en omgeving eten kunt kopen bij stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers. Inmiddels zijn daar al 300 adressen te vinden.

Stichting School’s cool Westland steunt al tien jaar kinderen die dat nodig hebben bij de overstap van basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs aan kinderen. Het gaat om jongeren in een kwetsbare thuissituatie en ook om kinderen met andere (leer)problemen die in de knel kunnen komen op weg naar de middelbare school. Een mentor komt bij de jongeren thuis om ze te helpen.

WestlandHart is een initiatief van de gemeente Westland en Vitis Welzijn.

Marja vertelt bij Maarten in de Middag dat ze de winst niet aan zag komen

Laat je reactie achter