advertentie VEMO Lease top

Google Streetview

'Schrappen woningen Watergat kost gemeente 7,5 miljoen'

Het afzien van woningbouw op de locatie Watergat aan de Rijnweg in Monster gaat de gemeente Westland naar verwachting 7,5 miljoen euro kosten.

Bovendien bestaat dan de kans dat de provincie de kuststrook bij Monster nog dichter wil gaan bebouwen. Dat heeft wethouder Gardien laten weten.

Op Watergat wil de ontwikkelingsmaatschappij De Westlandse Zoom (OBWZ) 130 woningen bouwen in de prijsklasse tussen 400.000 en 600.000 euro. Tegen het plan bestaat veel verzet, onder meer van bewoners van de Rijnweg. De betreffende locatie was ooit duingebied, maar werd na de oorlog afgegraven ten behoeve van de tuinbouw. Vijftien jaar geleden werden de kassen weer afgebroken.

Volgens wethouder Gardien zijn de oorspronkelijke plannen van OBWZ tot tevredenheid van de stichting Duinbehoud aangepast. Er komt een autoloze wijk met ondergronds parkeren. "Bovendien wordt maar een derde van het oude kassengebied bebouwd en komt er twee hectare duingebied bij", zei ze deze week in de raadscommissie Ruimte.

Toch is dat voor de bezwaarmakers niet voldoende. De suggestie om OBWZ dan andere bouwgrond ter compensatie te geven, acht Gardien niet realistisch. "Buiten Monster-Noord is niet veel meer om uitgeruild te kunnen worden, ik zie dat tenminste niet", aldus de wethouder.

De petitie 'Behoud duinvallei Watergat' op Petities.nl telt inmiddels meer dan 3.350 ondertekeningen.

Laat je reactie achter