advertentie KBITE

Van Ruijven in betere tijden. Archieffoto HVHW

Situatie Van Ruijven verder verslechterd: 'Lara vecht voor haar leven'

De medische situatie van Lara van Ruijven is de afgelopen dagen verder verslechterd.

De 27-jarige shorttrackster uit Naaldwijk ligt sinds afgelopen weekend in een Frans ziekenhuis en vertoont geen tekenen van herstel. Haar toestand is nog steeds kritiek, meldt schaatsbond KNSB. Ze verblijft nog altijd op de intensive care, waar ze in een kunstmatig coma wordt gehouden

De nationale shorttrackselectie verblijft sinds vorige week in Font Romeu, waar het team elke zomer op hoogtestage gaat. Eind vorige week werd ze met gezondheidsklachten opgenomen in een ziekenhuis in Perpignan. De diagnose was een auto-immuunreactie, die leidde tot ernstige complicaties, waaronder inwendige bloedingen.

Van Ruijven is inmiddels twee keer geopereerd, maar dit heeft niet tot verbetering geleid. De verwachting is ook niet dat dit op korte termijn wel gaat gebeuren. "Lara vecht momenteel voor haar leven", zegt bondscoach Jeroen Otter. "Met ongelooflijk veel doorzettingsvermogen heeft ze op het ijs de wereldtitel behaald, maar deze strijd is vele malen zwaarder. We leven allen enorm met haar mee en hopen met heel ons hart dat ze hier goed uitkomt."

De naaste familie en vriend Ivar zijn bij Van Ruijven in het ziekenhuis. De Nederlandse shorttrackselectie is diep onder de indruk en blijft voorlopig in Frankrijk.

Laat je reactie achter