advertentie VEMO Lease top

Slagboom gesaboteerd bij parkeerplaats Vlugtenburg

Op de parkeerplaats bij Slag Vlugtenburg in 's-Gravenzande is gisteren de slagboom gesaboteerd.

Het ding staat nu open, zodat automobilisten niet meer hoeven te wachten bij het inrijden. Gisteren ontstonden daar bij meerdere strandslagen lange rijen.

Tot en met vorig jaar moest vooraf worden betaald bij de Westland strandparkeerterreinen, maar nu zijn er variabele tarieven. Dat betekent dat de automobilisten pas bij het vertrek gaan afrekenen bij de betaalautomaat. En dat leidde eind woensdagmiddag tot soms flinke rijen in de hitte.

De gemeente Westland erkent het probleem: "Bij twee parkeerplaatsen ontstonden wachtrijen bij de betaalautomaat, toen veel mensen tegelijk het strand verlieten. Daarop zijn extra mobiele pinautomaten ingezet."

GBW-raadslid Remmert Keizer riep gisteren al op tot actie, toen hij de lange rijen zag. "Zet die bomen open, weinig coronaproof zo te zien", twitterde hij.

De gemeente Westland lijkt daar vooralsnog niet aan tegemoet te komen. Vandaag, wanneer opnieuw bijzonder mooi weer wordt verwacht, zullen die extra mobiele automaten ook weer worden ingezet. Advies van de gemeente: "Om zo min mogelijk te hoeven wachten, helpt het ook om, op stralende dagen zoals deze, het strand te verlaten voor of na de populaire tijden waarop mensen naar het strand komen of het strand verlaten."

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij een tip. Heb jij ook een tip? Mail ons dan op nieuws@wos.nl, bel op 0174-420893 of klik op de knop 'Tip ons'.

Remmert Keizer (GBW) sprak in het radioprogramma Gardien Tot Tien over de drukte bij de betaalautomaten

Laat je reactie achter