advertentie VEMO Lease top

Bureau Goudappel

'Snelfietsroute centraal door Maassluis het meest voordelig'

Een snelfietsroute centraal door Maassluis is voordeliger en logischer dan een alternatieve route via de Merellaan en het fietspad langs het spoor.

Dat blijkt uit een studie van bureau Goudappel.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wil de komende jaren meerdere zogenoemde metropolitane fietsroutes aanleggen. Kort gezegd zijn dit hoogwaardige fietsroutes die verschillende dorpen en steden met elkaar verbinden. Een van die routes loopt van Naaldwijk, via Maassluis, naar Rotterdam.

Over de route door Maassluis is echter discussie. De MRDH pleit voor een traject via de Westlandseweg, Hoogstraat en Julianalaan het meest zitten. Een meerderheid van de Maassluise raad wilde echter dat een alternatief via de Merellaan en het fietspad langs het spoor (geel op de kaart) zou worden onderzocht. Dat is inmiddels dus gebeurd.

Volgens het rapport van Goudappel hebben beide varianten obstakels die moeten worden aangepakt. Bij de oorspronkelijke route zijn die aanzienlijk lager (3,3 miljoen euro tegen bijna 4,6 tot 5 miljoen euro). Bovendien is het alternatief via Merellaan en het spoor een minder logische en langere route. De onderzoekers verwachten dan ook dat de meeste fietsers sowieso de route via Westlandseweg, Hoogstraat en Julianalaan zullen rijden.

De gemeenteraad moet op basis van de uitkomsten van het rapport een definitieve keuze maken voor een van de twee varianten. De fietsroute moet in 2025 klaar zijn.

Laat je reactie achter