advertentie TipTop

Annette Jansen.

Sobere ingebruikname gevierd met duurzame boodschap

In plaats van een feestelijke opening kregen bewoners van 27 sociale huurwoningen een tuinplant met een duurzame boodschap.

In de Gijsbert Dirkzwagerstraat in Maassluis zijn begin mei 27 sociale huurwoningen van Maasdelta opgeleverd. De overhandiging van de sleutel verliep door de coronamaatregelen anders dan normaal.

Er wonen gezinnen met kinderen met een beperkt budget. Deze gezinnen kunnen nu van een flat doorstromen naar een eengezinswoning in een kindvriendelijke wijk. De sociale huurwoningen zijn zeer energiezuinig en voldoen aan de laatste milieueisen omdat ze goed geïsoleerd zijn en gebruikmaken van onder meer zonne-energie en een warmtepomp. Ook is er een geluidscherm gebouwd om geluidsoverlast uit de directe omgeving tegen te gaan.

Ook de tuinen zijn duurzaam ingericht. Zo kan het regenwater beter door de bodem  worden opgevangen en vastgehouden. Het rioolstelsel wordt dan minder belast en het bewaarde water kan worden gebruikt om droge gebieden te voorzien van water.Ook is er een gescheiden rioolstelsel aangelegd waardoor regenwater niet naar de rioolzuivering wordt afgevoerd maar de grond in gaat. Overtollig schoon regenwater komt terecht in de haven. De tuinplant die de bewoners van de wethouders kregen, was daarom voorzien van de boodschap: “Met deze plant dragen wij graag bij aan het vergroenen van uw tuin. Zo maken we samen Maassluis Rainproof.”

Laat je reactie achter