advertentie KBITE

'Watercowboys' in De Lier. Twitter - wijkagent Schipluiden

Speciaal e-mailadres voor melden overlast op water

Wie overlast ondervindt van 'zuipschuiten' of te hard varende bootjes op het water in onze regio, kan dat melden bij een speciaal daarvoor aangemaakt e-mailadres.

De politie heeft het e-mailadres nautisch.westland@politie.nl in het leven geroepen. Daar kunnen omwonenden foto's of video's naartoe sturen. Zo bouwt de politie een dossier op, waardoor handhaving makkelijker is. Bij acute overlastsituaties kan het telefoonnummer 112 worden gebeld.

Dat schrijft loco-burgemeester Frank ten Have van Midden-Delfland in een brief aan de gemeenteraad. De afgelopen maanden ondervonden steeds meer inwoners en ondernemers in Midden-Delfland en Westland hinder van langsvarende boten. Er is daarom zelfs een initiatiefgroep 'Stopoverlastvaarten Midden-Delfland' opgericht.

Ten Have meldt dat er de afgelopen maanden intensief is gehandhaafd door zowel de politie als het Hoogheemraadschap van Delfland. Zo was er op vrijdag 17 juli een controle-actie waarbij tien processen-verbaal zijn uitgeschreven voor het te hard varen en het niet hebben van de juiste leeftijd om de boot te besturen. "Eén persoon heeft twee keer een bekeuring gekregen voor het te hard varen."

Laat je reactie achter