advertentie Boekestijn

Eigenaar Ted Janse maakt zijn sportschool coronaproof Omroep West

Sportscholen gaan woensdag weer open: toestellen uit elkaar

Met rood-witte linten pakt Ted Janse van Family Sports in Wateringen om en om sporttoestellen in, om duidelijk te maken dat deze niet gebruikt kunnen worden vanwege de anderhalve meter afstand.

Sinds de laatste persconferentie van premier Mark Rutte moet hij alle zeilen bijzetten, want Janse werd toch wel overvallen door het bericht dat zijn sportschool weer helemaal open mag vanaf komende woensdag, zo vertelt hij aan mediapartner Omroep West.

Tot grote vreugde van sportscholen en sauna's mogen ze eerder open dan verwacht. Aanvankelijk was er sprake van 1 september, maar afgelopen woensdag werd duidelijk dat ze vanaf 1 juli weer bezoekers mogen ontvangen. Daarbij moeten ze zich wel houden aan de protocollen, met als belangrijkste voorschrift de anderhalve meter afstand.

Om dat te realiseren gaat Family Sports de komende vier dagen dicht. Alle toestellen gaan eruit, de vloer wordt schoongemaakt en bestickerd. Maar volgens Janse is er de afgelopen periode ook al het nodige gebeurd: "De zithoek is helemaal afgebroken en van het (houten) materiaal hebben we een nieuwe looproute gemaakt, zodat je gescheiden bent van de sporters. De toestellen staan op anderhalve meter afstand. Als dan verder alles schoon is dan kunnen we looproutes op de grond maken."

Sportcenter Allround in Den Hoorn heeft niet stilgestaan

Laat je reactie achter