advertentie VEMO Lease top

Eigenaar Ted Janse maakt zijn sportschool coronaproof Omroep West

Sportschool wel, zwembad niet, dit kan je nog doen

Mag je nu wel of niet naar de sportschool of het zwembad onder de nieuwe corona-maatregelen die woensdagavond zijn ingegaan?

Het antwoord is tweeledig: de sportschool mag wel, het zwembad niet. In sportscholen mogen nog altijd dertig mensen tegelijk naar binnen, mits die 1,5 meter afstand van elkaar houden en met niet meer dan twee samen sporten. Groepslessen zijn niet toegestaan. Hier in de regio zijn de sportscholen dan ook gewoon open.

"Gelukkig wel," reageren ze bij WestCoast Gym in Monster, "Het is toch duidelijk wat er wel en niet mag? We hebben steeds maximaal dertig mensen binnen, je moet reserveren, en als je niet komt dan bellen we je op en vragen ‘gun je plek aan een ander’. We doen alleen geen groepslessen, maar verder gaat alles door."

Ook bij Rob’s Health Center in De Lier gaan de zaken gewoon door, met uitzondering van de groepslessen, vertelt instructeur Mitchell. Bij CrossFit 2678, ook in De Lier, ligt het net weer anders. "Wij zijn geen sportschool," vertelt eigenaar Robert van Rijn, "maar doen Crossfit, dat is niet hetzelfde. Voor mij is het superonduidelijk, al zegt de branche-organisatie dat ik open mag." Van Rijn is in overleg met de gemeente om uit te vinden of dat echt zo is.

Voor zwembaden is de regel duidelijker: die moeten gewoon dicht, ook voor kinderen onder de twaalf en voor zwemlessen.

Buurthuizen
In de Tweede Kamer werd woensdagavond laat afgesproken dat er toch een uitzondering komt voor buurthuizen en bibliotheken. In het buurthuis mogen individuele bezoeken van mensen die bijvoorbeeld schuldhulp nodig hebben wel doorgaan. Ook bij Vitis Welzijn is dat het enige wat nog doorgaat. De buurthuizen in de regio zijn al enkele weken dicht omdat daar veel ouderen komen, zo vertelt Annemieke Jansen, manager buurtwerk bij Vitis. Maar de buurtinformatiepunten mogen dus wel open blijven voor individuele afspraken. “We zijn blij met die uitzondering, dat dat werk door kan gaan,” aldus Jansen.

Laat je reactie achter