advertentie Schoon Westland top

Jolanda Koole

'Sprankje hoop' voor kleding- en speelgoedbeurs in De Lier

De organisatie van de kinderkledingbeurs in De Lier heeft voorzichtige hoop op een doorstart.

Vandaag werd de beurs gehouden in de Vreeloohal in De Lier. Hoewel ze dacht dat dit de laatste keer zou zijn, heeft organisator Jolanda Koole na vandaag weer "een sprankje hoop" op een vervolg.

De organisatie mist essentiële vrijwilligers. "We hadden wel genoeg helpende handjes voor tijdens de beurs, maar we zochten nog een penningmeester en een IT-specialist", vertelt Koole. Die vrijwilligers zijn sinds september niet opgestaan. Afgelopen woensdag is daarom met het bestuur de knoop doorgehakt: dit zou de laatste beurs worden.

Nu is daar toch weer twijfel aan. Er zijn gisteren en vandaag namelijk gesprekken geweest met nieuwe vrijwilligers, die de vacatures nog wel eens op zouden kunnen vullen. "Dit mag gewoon niet stoppen, na 29 jaar", vertelt Koole na een succesvolle dag. "Ik heb echt genoten vandaag en het is zo leuk om alle blije mensen te zien."

Stichting

Als de beurs toch een doorstart zou krijgen, zouden er wel een aantal dingen moeten veranderen. "Nu wordt alles nog contant betaald. Dat is niet meer van deze tijd", vindt de Lierse. "We willen gewoon dat mensen kunnen pinnen, maar daarvoor moeten we ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Daarvoor moeten we eerst een stichting worden en voor een stichting is een bestuur nodig." Jolanda Koole loopt zelf al 27 jaar rond als vrijwilliger bij de beurs. "Dat hele traject willen we overlaten aan een nieuwe generatie."

Als alle gesprekken goed lopen en de vacatures opgevuld worden, is de volgende beurs in het eerste of tweede weekend van april. "Over een maand hoop ik meer zekerheid te hebben", aldus Koole.

Goede doelen

De dag voor de beurs kunnen mensen hun kinderkleding en speelgoed bij de beurs inleveren. Ze moeten de spullen zelf prijzen. Als de artikelen verkocht worden, krijgen de eigenaren 75 procent van het bedrag. Het overige geld gaat naar een goed doel.

De kleding die niet wordt verkocht en niet terug hoeft naar de eigenaar, gaat naar een kindertehuis in Roemenië.

Laat je reactie achter