advertentie KBITE

Rond half acht al een leeg plein bij AH Ingezonden foto

Supermarkten in Naaldwijk uit voorzorg eerder dichtgegaan

Enkele supermarkten in Naaldwijk hebben dinsdagavond hun deuren uit voorzorg vervroegd gesloten.

Een bedrijfsleider van Albert Heijn had contact met de politie gezocht op basis van - wat de politie noemt - "informatie over mogelijke dreigende openbare orde-problematiek in Naaldwijk". Naar aanleiding van dat gesprek heeft de bedrijfsleider besloten zijn winkel eerder te sluiten. Met andere winkeleigenaren zijn zulke gesprekken niet gevoerd, aldus de politie.

Albert Heijn kondigde tegen half zeven op Facebook aan dat de winkel "wegens omstandigheden" om 19.00 uur zou gaan sluiten. Jumbo Koornneef is ook vervroegd dichtgegaan en bedankte rond half negen haar klanten voor het begrip.

Prinses Julianastraat
Door tal van burgers werd een directe link gelegd tussen de vervroegde sluiting van de supermarkten en een incident dat zich afspeelde in de Prinses Julianastraat vlakbij het centrum. Een filmpje van dat incident gierde gisteravond over de sociale media.

Dat filmpje, van een aanhouding met forse inzet van agenten, deed sterk denken aan de corona/avondklokrellen in tal van steden in ons land. Maar van een dergelijke link is volgens de politie absoluut geen sprake.
Meerdere agenten waren rond 17.00 uur in de Prinses Julianastraat in actie gekomen bij een geschil tussen burgers. Daarbij is een 23-jarige Westlander aangehouden. Hij is vanochtend op vrije voeten gesteld. Het is aan het Openbaar Ministerie of de kwestie nog verdere consequenties voor de betrokkene heeft.

Spreekuur geschrapt
Het wekelijkse spreekuur van Politiebureau Westland, dat dinsdags altijd om 19.00 uur begint, werd nu afgeblazen "vanwege andere werkzaamheden".   

Laat je reactie achter