advertentie VEMO Lease top

Regio 15

Taakstraf voor veroorzaker zware aanrijding in 's-Gravenzande

De rechtbank in Den Haag heeft een nu 22-jarige 's-Gravenzander veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur, voor het veroorzaken van een zware aanrijding in zijn woonplaats.

Het ongeluk vond plaats in de late avond van Hemelvaartsdag 2017 pal voor het gemeentekantoor in 's-Gravenzande. Uit onderzoek blijkt dat de man met 72 kilometer per uur (waar 30 km/u is toegestaan) door de Sand Ambachtstraat reed. Hij raakte daarbij een overstekende fietser, die volgens ooggetuigen wel 20 meter werd meegesleurd. Volgens het proces-verbaal was het slachtoffer niet voor de stopstreep gestopt.

Het slachtoffer belandde in het ziekenhuis en ervaart de gevolgen van het ongeluk nog dagelijks. Hij is beperkt in zijn rechterarm en -been, kan niet meer sporten en heeft last van niet-aangeboren hersenletsel. "Door het gedrag van de verdachte is onherstelbaar leed toegebracht aan het slachtoffer en zijn familie", aldus de rechtbank.

Normaal gesproken staat voor dit soort delicten een taakstraf van 120 uur, inclusief een rijontzegging. De rechter kiest voor een lagere straf, omdat de verdachte pas in 2019 voor de tweede keer is verhoord en het daarna nog eens twee jaar heeft geduurd voor de zaak werd behandeld. Er wordt ook afgezien van een rijontzegging, omdat de man na het verkeersongeval geen nieuwe verkeersdelicten heeft gepleegd.

Laat je reactie achter