advertentie Boekestijn

Rechtbank in Den Haag WOS

Taakstraffen voor daders Wateringse vechtpartij 2017

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag taakstraffen opgelegd aan drie jongeren die in 2017 betrokken waren bij een uit de hand gelopen vechtpartij op de Heulweg in Wateringen.

Die vechtpartij vond begin november van dat jaar plaats, na een Oktoberfest bij een nabijgelegen voetbalvereniging. Buiten het terrein ontstond rond 01.30 uur ruzie. Een van de slachtoffers werd tegen zijn hoofd zijn getrapt terwijl hij op de grond lag. Een ander kreeg trappen tegen het bovenlichaam. Ook kreeg iemand een stuk glas tegen zijn hoofd.

De 24-jarige Hagenaar die een slachtoffer tegen zijn hoofd schopte, wordt poging tot doodslag verweten. Hij krijgt dan ook een werkstraf opgelegd van 240 uur. De twee andere verdachten, twee Wateringers van 23 en 25 jaar, worden veroordeeld voor zware mishandeling. Hen legt de rechter werkstraffen op van 180 uur. De straffen zijn in lijn met de eis van het Openbaar Ministerie. De drie moeten daarnaast allen een bedrag van 1.659 euro betalen aan een van de slachtoffers.

Dat er geen gevangenisstraffen zijn opgelegd, heeft er overigens mee te maken dat de vechtpartij alweer drie jaar geleden speelde. Daarmee is de zaak volgens de rechter niet 'binnen een redelijke termijn' van één jaar behandeld.

Laat je reactie achter