advertentie VEMO Lease top

Signbiblio

Team van agenten moet vuurwerkoverlast tegengaan

De politie in Rotterdam-Rijnmond heeft een team van tien agenten geformeerd om vuurwerkoverlast in de regio tegen te gaan.

Dat schrijft het college van B en W van Maassluis in reactie op vragen van Maassluis Belang. De fractie meldde begin deze maand dat er al weken vuurwerk werd afgestoken in de wijken Sluispolder-oost en Taanschuurpolder. Omwonenden maakten zich zorgen vanwege de harde knallen.

Die meldingen waren bij het stadsbestuur en de politie echter nog niet bekend. "Door de handhavers worden sporadisch knallen van vuurwerk gehoord. Er is eenmaal een jongen (8 jaar) samen met zijn ouders aangesproken op het vermoeden van het afsteken van vuurwerk."

Pas onlangs zijn de eerste berichten over vuurwerkoverlast binnengekomen, voornamelijk rond winkelcentrum Het Palet. Daar is ook een doosje nitraten gevonden. "Ook de wijkmeesters van Maasdelta hebben inmiddels aangegeven dat ook zij regelmatig harde knallenhoren. Inmiddels krijgen wij berichten dat er ook in andere wijken in de stad vuurwerk wordt afgestoken."

Omdat in de regio steeds meer mensen overlast ervaren, is nu dus een speciaal team opgericht. De agenten daarin moeten het afsteken, wat feitelijk pas vanaf 31 december 18.00 uur mag, tegengaan.

Overigens zijn er in Maassluis nog geen schademeldingen door vuurwerk bekend. De daders zijn ook nog niet in beeld.

Laat je reactie achter