advertentie KBITE

WOS

Team Westland beklimt de Bloedberg

De deelnemers van Team Westland kunnen door de coronamaatregelen vandaag niet de Tourmalet beklimmen. In plaats daarvan houden ze een lokale actiedag in de regio.

Het had deze week het vijfde jaar op rij moeten zijn dat Team Westland naar de Franse Pyreneeën zouden afreizen, om daar geld op te halen in de strijd tegen kanker. Er zouden 300 mensen meegaan. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. 

Toch is er nu een alternatief. "Jaarlijks gaan er mensen mee die er voor het laatst bij kunnen zijn omdat zij gegrepen zijn door kanker en er geen kans is dat zij het volgende jaar met Team Westland mee kunnen. Simpelweg omdat die tijd ze niet gegund is. En juist voor die mensen blijft Team Westland vandaag in het Westland", aldus Team Westland.

Ruim 200 wielrenners en wandelaars starten vandaag in kleine groepjes bij sporthal De Wielepet in Monster. Vanaf daar maken zij een tocht die uiteindelijk eindigt bij de Bloedberg. Hier staat na een symbolische klim het Team Westland-monument. "In plaats van op de Col du Tourmalet, kunnen de deelnemers toch hun dag vol verwerking, beleving, rouw en emoties delen."

Deelneemster Joyce van der Meer vertelt hoe de sfeer was tijdens de rit

Laat je reactie achter