advertentie Boekestijn

Archief WOS

Tenten bij sportscholen in Westland mogen langer blijven staan

Sportscholen in de gemeente Westland mogen hun open 'aanleuntenten' langer op straat laten staan dan vorige week was besloten.

Dit laat burgemeester Arends weten in antwoord op vragen van de CDA-fractie. Eerst hadden die tenten maandag al weg moeten zijn. "Bij nader inzien is de datum 6 juli wellicht te vroeg om verwijdering van tenten te vragen", reageert de burgemeester.

Tenten op de openbare weg mogen nu tot uiterlijk 1 augustus blijven staan en tenten op het eigen terrein tot uiterlijk 1 september. "Tenten welke na genoemde data nog aanwezig zijn, worden aangemerkt als bouwwerken en zijn vanaf dan vergunningplichtig", stelt Arends.

Volgens het CDA heeft het oorspronkelijke verwijderingsbesluit vorige week tot verbazing geleid bij de sportschoolhouders. Er is door die fractie op gewezen, dat de horeca tot het einde van dit seizoen vrijstelling heeft gekregen om terrassen uit te breiden. Sportschoolhouders hebben veel opbrengsten moeten missen, zo bracht raadslid Janice de Jong naar voren.

Oorspronkelijk zouden de vragen gisteravond zijn behandeld tijdens de raadsvergadering, maar omdat die tot ruimschoots na middernacht duurde, heeft Arends deze middag een schriftelijk antwoord gestuurd.

Laat je reactie achter