advertentie VEMO Lease top

WOS

Tien jaar cel voor doden kroegbaas Maassluis

De 49-jarige Michael L. uit Rijswijk is in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voor het doden van zijn ex-schoonvader, kroegbaas Lian Boel uit Maassluis.

Het gerechtshof in Den Haag vindt bewezen dat de verdachte het slachtoffer heeft gewurgd, meldt onze mediapartner Omroep West.

Lian Boel en Michael L. waren op 13 maart 2018 in het huis van laatstgenoemde. Boel kwam zijn ex-schoonzoon helpen met het ophangen van een televisie. Daarbij kreeg het tweetal ruzie en ontstond een gevecht waarbij ze, volgens L., over het bed rolden en op de grond vielen. L. zou daarbij, zo zei hij eerder, met zijn arm op de keel van het slachtoffer zijn gevallen. Boel zou daarbij zijn tongbeen hebben gebroken.

Maar het gerechtshof concludeert, net als eerder de rechtbank ook deed, dat L. de voormalige eigenaar van café 't Smitje in Maassluis heeft gewurgd, en dat het dus geen ongeluk was. Ook is er volgens het hof geen sprake geweest van zelfverdediging.

De Haagse rechtbank veroordeelde de verdachte in 2019 tot een celstraf van tien jaar, nadat justitie acht jaar had geëist. Daarop ging L. in hoger beroep. Twee weken geleden, bij de behandeling van dat hoger beroep, eiste het Openbaar Ministerie tien jaar, en daar gaat het hof dus in mee.

Laat je reactie achter