advertentie VEMO Lease top

WOS

Tien maanden cel wegens seksuele relatie met leerling

Een 54-jarige leraar uit Monster moet wegens seksueel misbruik van een minderjarige leerlinge tien maanden de cel in.

Verder is hem door de rechtbank Den Haag een voorwaardelijke gevangenisstraf van eveneens tien maanden opgelegd, met een proeftijd van drie jaar. De docent, verbonden aan een MBO-school in Den Haag, mag gedurende drie jaar het beroep van leraar niet uitoefenen. Hij moet zich melden bij de reclassering en mag op geen enkele wijze contact opnemen met het slachtoffer.

Het misbruik begon eind vorig jaar, toen het meisje 16 jaar was, en duurde tot augustus dit jaar. De man leerde het meisje kennen tijdens het kennismakingskamp van de opleiding. Hij wist dat zij kwetsbaar was en heeft zich opgeworpen als vertrouwenspersoon. De seksuele relatie heeft bijna 11 maanden geduurd. Deze relatie zou, volgens de man, niet zijn geëindigd zonder ingrijpen van de zedenpolitie, aldus de rechtbank.

De rechtbank oordeelt dat de man op ernstige wijze misbruik heeft gemaakt van het overwicht dat hij als volwassene, leraar en vertrouwenspersoon op het meisje had. Ook heeft hij schade toegebracht aan een beroepsgroep en aan het vertrouwen dat ouders van minderjarigen en de schoolleiding in hem als docent zouden moeten kunnen stellen, vindt de rechtbank.

Laat je reactie achter