advertentie KBITE

Toekomst dorpshuis De Noviteit in Monster uiterst onzeker

Het gaat niet goed met dorpshuis De Noviteit in Monster, door de coronacrisis, maar ook het uitblijven van duidelijkheid van de gemeente.

Dat schrijft het stichtingsbestuur in een brief aan de Westlandse gemeenteraad. De huidige exploitant van De Noviteit heeft aangegeven per eind dit jaar te stoppen. Door de coronacrisis is het lastig om een nieuwe uitbater te vinden omdat de meeste exploitanten het al lastig zat hebben om hun hoofd boven water te houden in deze moeilijke tijd.

Maar wat volgens het bestuur zeker niet meehelpt, is dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de toekomst van het dorpshuis. Er zijn plannen om een samenwerking aan te gaan met bibliotheek Westland en Vitis Welzijn. Maar daar is vooralsnog geen knoop over doorgehakt. Het stichtingsbestuur hoop dat dit alsnog snel zal gebeuren, waardoor De Noviteit voor een nieuwe exploitant aantrekkelijker wordt.

Toch probeert het stichtingsbestuur nog wel vooruit te kijken en biedt het aan om tegen 24.000 euro nog een jaar lang met vrijwilligers door te draaien. Maar dan moet volgend jaar wel duidelijk worden wat er met De Noviteit gaat gebeuren.

Laat je reactie achter