advertentie VEMO Lease top

Franciscus Vlietland in Schiedam

Toename coronapatiënten: isolatiekamers en aparte afdeling

De ziekenhuizen Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Vlietland in Schiedam zien een toename van het aantal coronapatiënten.

Daarom is in de Rotterdamse locatie een aparte afdeling opgezet. Die afdeling ging eerder dicht, omdat het aantal coronagevallen afvlakte. Op de locatie in Schiedam, waar veel regiogenoten op aangewezen zijn,  worden coronapatiënten weer in isolatiekamers ondergebracht.

"We hebben onze aanpak tijdens de eerste coronagolf uitgebreid geëvalueerd. Er ligt nu een opschalingsplan klaar en we weten hoe we snel en veilig op kunnen schalen en wat onze artsen, verpleegkundigen en andere (ondersteunende) zorgverleners nodig hebben. We investeren extra in het opleiden van medewerkers die we in tijden van een crisis of pandemie breed kunnen inzetten. Met deze aanpak kunnen we goede coronazorg bieden, en daarnaast ook onze gewone zorg blijven aanbieden", aldus het ziekenhuis.

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is afgelopen week bijna verdubbeld, meldde het RIVM gisteren. Vooral in Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant stijgt het aantal vastgestelde besmettingen. Zuid-Holland is koploper met 1209 nieuwe besmettingen. Dat heeft voor een groot deel te maken met de regio Rotterdam, waar de afgelopen week iedere dag zo'n 7 à 10 van de 100.000 inwoners positief werd getest. 

Het aantal sterfgevallen stijgt nog niet mee: officieel zijn er zes mensen overleden als gevolg van Covid-19. Ook de GGD-regio Haaglanden wordt genoemd als een van de gebieden waar het virus weer de kop op steekt. Het RIVM kreeg afgelopen week 2588 meldingen binnen over nieuw vastgestelde besmettingen. Het aantal positief geteste Nederlanders ligt daarmee 95 procent hoger dan een week eerder, toen het RIVM 1329 besmettingen registreerde.

Twintigers zijn oververtegenwoordigd in de cijfers: een kwart van de positief geteste mensen is tussen de 20 en 29 jaar. Zij lopen een relatief klein risico's om met Covid-19 in het ziekenhuis te belanden, maar kunnen anderen besmetten voor wie het coronavirus gevaarlijker is.

Laat je reactie achter