advertentie Flora College

WOS

Topsporters mogen wél trainen in 'athletic house'

Door de coronamaatregelen mogen volwassenen nu niet binnen sporten, maar voor topsporters geldt een uitzondering.

De sporters mogen alleen trainen op topsportlocaties die door sportkoepel NOC*NSF zijn goedgekeurd. Het 'athletic house', de sporthal van atletiekvereniging Olympus '70 in Naaldwijk, is de eerste trainingslocatie in onze regio met die status. 

Het betekent dat NOC*NSF de faciliteiten goed genoeg vindt om er topsporters te laten trainen. "Wij konden tijdelijk deze hal niet gebruiken. Na dat besluit hebben wij met succes een aanvraag voor topsport trainingslocatie aangevraagd", vertelt Brendan Troost, coach van het Regionaal Trainings Centrum (RTC) Rotterdam. 

Topatlete Zoë Sedney is blij met het besluit van de overkoepelende sportorganisatie. "Het is in dit weer buiten eigenlijk niet te doen, zeker met explosievere trainingen", legt Sedney uit. "Het was lang onduidelijk of we wel hierheen mochten of niet. Super fijn dat het uiteindelijk gelukt is en dat we hier gewoon weer kunnen trainen."

Vanwege de coronamaatregelen maakt NOC*NSF een zorgvuldige selectie van topsportlocaties. "Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Vandaar dat NOC*NSF strikt kijkt naar welke sporters op welke locaties binnen mogen trainen", aldus Troost. 

Laat je reactie achter