advertentie VEMO Lease top

Trekschuit Den Eerste Snik bijna klaar

Nog ongeveer vier weken werken en de trekschuit is af. De afgelopen twee jaar is er in de voormalige garage van P.A. van der Kooij aan de Maassluise P.J. Troelstraweg aan het schip gewerkt.

Het was de bedoeling om de boot 10 april te water te laten, maar dit is uitgesteld tot september. De boot wordt wel stiekem te water gelaten en getest, maar daar mogen geen nieuwsgierigen bij zijn. 
Dit vanwege de coronamaatregelen. Ondertussen is er veel gebeurd. De boot staat nog in de grondlak en krijgt nog een paar lagen verf. Verder wordt er nog getimmerd aan de boot. 

Duurzaam

De boot is met een elektrische motor ook nog eens duurzaam. Er worden acht accu's met lader in de tafels op de boot gebouwd.  

De motor zit ingebouwd in het roer en kan met de volgeladen accu's een dag varen. Tijdens speciale evenementen kan de schuit ook getrokken worden door paarden zoals dat vroeger ook gebeurde. Ze zijn ook nog eens binnen de begroting gebleven: het budget van 290.000 euro is gehaald.

De hele agenda voor dit jaar is leeggemaakt en verschoven naar 2022. De boot kan gehuurd worden voor rondvaarten en doet mee aan nautische evenementen. 

Laat je reactie achter