advertentie KBITE

Trias Westland springplank Warmtesysteem Westland

Volop bedrijvigheid woensdag op de aardwarmte locatie aan de Lange Broekweg in Naaldwijk.

Trias Westland hield er rondleidingen en er waren talkshows over de toekomst van aardwarmte. Zo wordt Trias Westland de springplank genoemd naar Warmtesysteem Westland. De afgelopen jaren zijn er in alle kernen van Westland leidingen gelegd waarmee straks woonwijken aangesloten kunnen worden op aardwarmte.

In Maasdijk zijn er plannen om drie doubletten te gaan boren om nog meer warmte uit de grond te halen. Er zijn ook kritische geluiden. Wat als de bewoners in opstand komen tegen boringen en ook zijn er nog veel kinderziektes waardoor systemen stil komen te liggen. Maar dit soort uitdagingen horen bij het pionieren, aldus de ontwikkelaars. Trias Westland kende geen tegenstanders omdat het initiatief uit de mensen zelf is gekomen. 56 bedrijven en 345 woningen maken er gebruik van.

 Bovengrondse leidingbreuk

Door een bovengrondse leidingbreuk in september  ligt de productie van aardwarmte momenteel stil. Directeur Jeroen Soerland verwacht dat één doublet binnen twee weken weer wordt opgestart en dat voor december de complete productie weer op gang is gekomen. Ondertussen zitten de aangesloten tuinders tijdelijk op het dure gas.

Laat je reactie achter