advertentie KBITE

Verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis. WOS

Twee coronapatiënten Tweemaster overleden

Twee bewoners van verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis zijn afgelopen weekend overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Dat meldt Argos Zorggroep, waar het tehuis onder valt, aan de WOS. Vorige week waren in het verpleeghuis ook al twee sterfgevallen door het virus te betreuren.

In De Tweemaster was ongeveer twee weken geleden een corona-uitbraak. Uiteindelijk raakten 17 bewoners en 15 medewerkers besmet. Inmiddels lijkt de situatie redelijk onder controle. Vandaag kan het grootste deel van het verpleeghuis weer open voor bezoek. Ook de dagbesteding is weer open voor cliënten. De woongroep waar het virus toesloeg blijft nog even dicht, net als twee andere woongroepen omdat een medewerker van die afdelingen besmet raakte. Naar verwachting gaan die woongroepen begin volgende week weer open.

RIVM-cijfers

In de dagelijkse coronacijfers van het RIVM werd gisteren voor Maassluis al één nieuw sterfgeval genoteerd. Naar verwachting zal het andere overlijdensgeval uit De Tweemaster vandaag of ergens in de komende dagen terug te zien zijn in de cijfers. Dit heeft ermee te maken dat er meestal enige tijd zit tussen overlijden en het melden daarvan.

Laat je reactie achter