advertentie VEMO Lease top

Archief WOS

Twee jaar cel voor overvallers Kruidvat

Twee van de drie mannen die op 30 maart dit jaar betrokken waren bij de overval op de Kruidvat in Monster gaan twee jaar de cel in.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag besloten. De rechter legde de twee ook een voorwaardelijke celstraf van een half jaar op.

Het gaat om een van de daadwerkelijke overvallers, een 22-jarige Amsterdammer, en de 25-jarige chauffeur. De laatstgenoemde had de auto geregeld en haalde zijn mededaders thuis op en vervoerde hen naar Monster.

De overval had grote impact op twee medewerksters van de winkel die, na bedreigd te zijn met een mes, vastgebonden werden achtergelaten. Twee mannen waren iets na 7.00 uur met gezichtsbedekking op de winkel aan de Zeestraat binnengekomen. Personeel van een bakkerij aan de overkant van de straat zag de verdachten naar binnen gaan, en waarschuwde direct de politie. De mannen ontkwamen met de auto, maar konden na het uitzenden van camerabeelden in opsporingsprogramma Team West toch worden aangehouden.

De laatste overvaller, een 23-jarige man, is overigens pas vorige week maandag opgepakt. Hij zal zich later moeten verantwoorden.

Laat je reactie achter