advertentie KBITE

Een glimlach van oor tot oor bij Luuk van de Laar. WOS

Bijna twee jaar na toezegging plaatst Westland doeltjes: 'Ze zijn wel klein'

Heel groot zijn ze niet, maar ze staan er wel. Ongeveer twee jaar nadat Luuk uit Maasdijk de gemeente om doeltjes in zijn straat vraagt, is Westland overgegaan tot plaatsing.

Luuk is nog maar 12 jaar, als hij zonder blikken of blozen in de raadzaal van Westland de volksvertegenwoordigers toespreekt. Voor zijn huis aan de Van Innevelthof ligt een grasveldje, maar de jongen mist doeltjes. Hij gaat de deuren langs en weet bij meer dan 50 omwonenden een handtekening te scoren. 

De gemeente heeft die avond slecht nieuws: rondom het speelveldje liggen parkeervakken. Daardoor kan een afzwaaiende bal snel schade aanrichten. "Maar", zo zegt wethouder Cobie Gardien (die dan de plaats van de afwezige Leen Snijders inneemt), "ik zal vragen er nog eens naar te kijken."

Daarna blijft het oorverdovend stil, tot juli 2019. Snijders laat weten dat de speeltoestellen besteld zijn. Maar als de gemeente een jaar na het inspreken nog steeds niets heeft neergezet, komen politieke partijen in actie. Het CDA stelt vragen en GemeenteBelang Westland levert op eigen initiatief doeltjes af. Deze plastic exemplaren staan er overigens nog steeds.

Begin deze maand is er dan eindelijk witte rook: de gemeente gaat over tot plaatsing van permanente robuuste doeltjes. Als Luuk woensdagmiddag thuiskomt, ziet hij tot zijn verbazing dat de doeltjes al zijn neergezet. Daarmee kan hij dit boek eindelijk sluiten. "Ze zijn wel klein", reageert de jonge Maasdijker. "Ik had ze iets groter verwacht, maar dat komt door de auto's die hieromheen staan. Maar hartstikke leuk."

Laat je reactie achter