advertentie KBITE

WOS

Twee Naaldwijkers langer in voorarrest

Het voorarrest van de twee Naaldwijkers die worden verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van geld en de productie en handel in hennep is verlengd met negentig dagen.

Dat heeft de raadkamer van de Rechtbank in Den Haag besloten. Het gaat om Naaldwijkers van 50 en 59 jaar. Diverse gemeenten, waaronder Westland, Rotterdam en Maassluis hielden op woensdag 24 juni samen met onder meer politie, douane en de belastingdienst een grote integrale handhavingsactie in de provincie Zuid Holland.

Er is tijdens de actiedag onder andere in Naaldwijk een hennepdrogerij gevonden met 220 planten en diverse goederen voor het optuigen van kwekerijen, zoals lampen en ventilatoren. Ook zijn er in Naaldwijk twee panden met spoed gesloten. Daarnaast hebben de overheidspartners tienduizenden euro’s in beslag genomen, heeft de NVWA 2 boetes opgelegd voor een horecagelegenheid in Hoek van Holland en zijn er in meerdere panden onveilige situaties aangetroffen.

In totaal is bij 25 panden in diverse gemeentes een controle gehouden. Hierbij lag de focus op leegstaande panden, fiscale misstanden, uitbuiting van arbeidsmigranten, personen met een crimineel verleden waarbij vermoedens bestaan dat zij nog steeds criminele activiteiten ontplooien en het tegengaan van overtreding van wet- en regelgeving op uiteenlopende gebieden.

Laat je reactie achter