advertentie Boekestijn

In 2017 won Paco Dalmau de prijs, hij wilde een kunstwerk maken in de Waterwegregio. Paco Dalmau

Twee regiogenoten genomineerd voor Waterweg Cultuurprijs

Twee regiogenoten zijn genomineerd voor de Waterweg Cultuurprijs van 2021.

Dat is een prijs die jaarlijks wordt uitgegeven aan culturele of artistieke projectideeën in de Waterwegregio. Dit jaar maken Marlies Ruigrok uit Schipluiden en Roxanne Dixon uit Maassluis kans op de prijs. Uit 28 inzendingen zijn nu 10 kandidaten gekozen, waar je op kunt stemmen.

Marlies Ruigrok is genomineerd met haar project 'Zócalo in Waterweg Noord'. Zócalo is een theatervoorstelling, geïnspireerd door reizen in Mexico en Cuba. Met theater en muziek probeert ze het publiek duidelijk te maken wat we kunnen leren van de Latijns-Amerikaanse cultuur.

Roxanne Dixon maakt een portrettenserie over daklozen. Ze wil met beeld en interviews laten zien wie die doelgroep is en hoe ze de wereld ziet, mede om het stigma rond die mensen weg te nemen. Dat doet ze in samenwerking met Marleen Bos en Rob Herwaarden.

De winnaar van de cultuurprijs wint een stimuleringsprijs van €2.000 en een traject met een coach. Zo kunnen ze hun ideeën verder ontwikkelen tot een uitvoerbaar projectplan. Op 16 oktober wordt de prijs uitgereikt in de Glasfabriek in Schiedam.

Laat je reactie achter