advertentie VEMO Lease top

Tweede aflevering On Track met Spruijt en Opperman

Aangezien muzikanten geen podium meer hebben om op te treden, en onze streek veel jong muzikaal talent kent, maakt de WOS de achtdelige serie On Track.

In elke aflevering gaan we langs bij een lokale artiest die met zijn of haar muziek flink aan de weg naar succes timmert. Je leert de muzikant zowel persoonlijk als muzikaal kennen, want iedereen heeft een eigen verhaal bij de muziek die ze maken. Daarnaast hebben we voor iedere artiest ook een muzikale uitdaging bedacht: cover een liedje wat niet in jouw straatje past.

Tijdens de tweede aflevering zijn we bij Spruijt en Opperman, een  theaterduo bestaande uit Carlie Spruijt en Eva Opperman (beiden 27). Deze meiden maakten van hun hobby hun baan door een hele brutale vraag te stellen: "We gingen naar de voorstelling van Veldhuis en Kemper in WestlandTheater De Naald en na afloop vroegen we of we de directeur even mochten spreken. We wisten namelijk dat er op woensdagavond altijd plek was voor debutanten. Wij wilden wel graag een voor een volle zaal spelen. Directeur Nico Baars reageerde heel terecht dat het natuurlijk niet zo werkte, want hij wilde eerst zien wat we in huis hadden. Daarom gaf hij ons de kans om voor hem een halfuurtje te spelen. Dus daar stonden we dan, voor een lege zaal, met Nico en zijn kladblokje. Geen lach, geen publiek, helemaal niks. Maar gelukkig viel ons optreden goed in de smaak, want hij belde ons een paar dagen later met de mededeling dat we volgend seizoen een avondvullend programma mochten gaan maken. Daar waren we heel blij mee!"

Corona
Alles leek goed te gaan voor de meiden, want in januari 2020 begonnen zij met hun avondvullende voorstelling 'Heimweeën', over het onbezonnen gevoel dat je vroeger had wanneer je iets leuks ging doen. Alleen stak de coronacrisis een stokje voor een groot deel van de voorstellingen die ze gepland hadden. "Wat deze periode zo lastig maakt, is dat je steeds een nieuw doel moet stellen. Misschien mogen we over drie weken weer iets, of over vier, of vijf. Dat is niet te doen, want iedere maand staat Rutte ons weer toe te spreken en horen we dat er toch nog steeds niks kan."

Ondanks het niet kunnen spelen, hebben Carlie en Eva wel grote dromen, en daar hoor je meer over in de tweede aflevering van On Track. Als je niets van deze serie wilt missen, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Jongerenredactie
'On Track' wordt gemaakt door de WOS-jongerenredactie. Deze is in maart 2020 opgericht en heeft als doel jongeren meer te betrekken bij lokaal nieuws en de lokale cultuur. Dat doet ze door nieuwsitems te produceren vanuit het perspectief van jongeren en programma's te maken die aansluiten bij de doelgroep.

Laat je reactie achter