advertentie VEMO Lease top

Tweede aflevering podcast 'Van Faalhaas Naar Eindbaas': online artiesten promoten

Jouw naam helemaal bovenaan de Spotify hitlijsten zien staan, dat is de droom van vele artiesten.

Normaal gesproken heb je daar veel geluk en een goede hit voor nodig, maar in de nieuwe aflevering van de podcastserie Van Faalhaas Naar Eindbaas vertelt Tom van den Bosch uit Maassluis dat het  ook anders kan.

Met zijn bedrijf DaimoonMedia verkoopt Van den Bosch promotiediensten aan (internationale) artiesten die meer beluisterd willen worden, en dat zijn er inmiddels al meer dan 3500. “Er hangt echter wel een taboe rondom de diensten die ik verkoop. Artiesten vinden namelijk regelmatig dat succes moet groeien, en je daarbij geen hulp in mag schakelen van promotors, maar tegenwoordig wordt dat wel steeds vaker gedaan”, aldus Van den Bosch. “Ik onderscheid me met mijn bedrijf door artiesten te helpen aan échte groei, er zijn ook ondernemers dit beweren, maar in werkelijkheid nepluisteraars verkopen”.

Maar wat doe je dan precies? “Tegenwoordig zijn artiesten minder afhankelijk van platenlabels, je kunt namelijk makkelijk alles online vinden en regelen. Ik help ze bij het onderdeel ‘promotie’ door hun muziek te delen met het grote netwerk van partijen wat ik in de jaren heb opgebouwd. Als zij dit waarderen plaatsen zij het ook weer door en dit zorgt voor een groter bereik voor de artiest. En dat levert best wat op, ik verdien meer dan een advocaat.”

In de nieuw podcastserie Van Faalhaas Naar Eindbaas gaat programmamaker Maarten Stolk in gesprek met jonge ondernemers uit Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland. De ondernemers vertellen hoe ze zijn gestart, waar ze tegenaan liepen en ze geven tips voor andere jonge ondernemers. De komende zes weken komt er iedere vrijdagmiddag een nieuwe aflevering online. Beluister de aflevering over DaimoonMedia hieronder.

Laat je reactie achter