advertentie Boekestijn

Trias Westland

Tweede boorput Trias in gebruik

Trias Westland heeft donderdag de tweede aardwarmtebron officieel in bedrijf genomen.

In totaal gaat het geothermiebedrijf vanaf de locatie aan de Lange Broekweg in Naaldwijk warmte leveren aan 54 glastuinbouwondernemers in de omgeving, aan Royal FloraHolland en aan 345 woningen in De Lier.

In de zomer van 2020 is de tweede aardwarmtebron geboord op 2,3 km diepte. Hierbij is als eerste in de geothermiesector een vernieuwend technisch concept ingezet. Deze is erop gericht om de aardwarmteput in de hele lengte in één keer te voorzien van binnenbuizen van glasfiber epoxy (GRE). Hierdoor zijn ze volledig corrosiebestendig.

Bovendien zijn er twee warmtekrachtkoppeling installaties (wkk) geplaatst. Om de duurzame warmte bij aangesloten deelnemers te krijgen is elektriciteit nodig. Het gas dat meekomt bij de productie van aardwarmte wordt nu via de wkk’s omgezet in elektriciteit. Hiermee wordt de elektriciteitsvraag van de pompen en de warmtelevering direct op de eigen locatie opgewekt.

Een groot deel van het warmtenet van Trias Westland fungeert als hoofdleiding binnen het Warmtesysteem Westland (WSW), het regionaal geplande warmtenet in het Westland. Deze opwaardering is mogelijk gemaakt door een subsidie van 3,7 miljoen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Laat je reactie achter