advertentie KBITE

Verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis. WOS

Tweemaster en Sonnevanck grotendeels weer toegankelijk

Verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis en woonzorgcentrum Sonnevanck in 's-Gravenzande zijn voor het grootste deel weer open voor bezoek.

Dat laten zorgorganisaties Argos Zorggroep en Pieter van Foreest weten. De twee tehuizen waren vanwege coronabesmettingen tijdelijk uit voorzorg geïsoleerd. Alleen de afdelingen waar het virus daadwerkelijk is gesignaleerd, zijn nog niet toegankelijk. Bij De Tweemaster gaat het om afdeling De Ever bij Sonnevanck om de volledige tweede etage.

De Ever is nog minimaal 1 week in quarantaine. Voor de tweede etage van Sonnevanck geldt dat als de laatste positief geteste persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is, er wederom een coronatest wordt gedaan. Als daar allemaal negatieve testen uit voortkomen, dan wordt de quarantaine stap voor stap afgeschaald.

WOS

Bij Sonnevanck zijn 9 van de 21 bewoners van de tweede etage positief getest op het coronavirus. Bij De Ever gaat het om 10 bewoners en een medewerker. De besmette bewoners van die afdeling zijn overgebracht naar verpleeghuis Marnix in Vlaardingen. Hier verblijven zij op een speciale afdeling voor coronapatiënten. De besmette medewerkers zijn in thuisquarantaine.

Laat je reactie achter