advertentie Boekestijn

WOS

Twintig jaar 340 arbeidsmigranten in kantoortoren bij FloraHolland

Er komen 340 bedden voor arbeidsmigranten in het huidige Horti Business Center in Honselersdijk.

Het Westlandse college van B en W heeft besloten een vergunning te verlenen om dit gebouw op de hoek van de Middel Broekweg en de Veilingroute te verbouwen tot Horti Hotel Westland. Dit wordt voor maximaal twintig jaar een plek waar arbeidsmigranten tijdelijk kunnen leven en slapen.

Het plan is  gemaakt door het bedrijf Bonobo Invest, dat volgens het college zag dat het gebouw toe is aan een ander doel. De kantoren staan  op dit moment voor een groot deel leeg.

Om het pand in gebruik te kunnen nemen als logiesgebouw voor arbeidsmigranten moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals:
* samenwerking met een uitzendbureau dat ten minste 30 procent van de omzet in de gemeente Westland haalt;
* aanleg van twee voetgangersbruggen om te zorgen dat bewoners direct vanuit het pand naar de Middel Broekweg kunnen lopen of fietsen;
* een beheerplan waarin wordt gegarandeerd dat er 24 uur per dag en 7 dagen per week beheerders aanwezig zijn in het gebouw.

Tweepersoonskamers
De structuur van het gebouw zorgt ervoor dat de bewoners van dit pand vooral zullen gaan wonen in tweepersoonskamers. Dit past ook bij de situatie dat een belangrijk deel van de in Westland werkende arbeidsmigranten als stel naar Westland komt. Naast de kamers voor stellen zullen er ook kamers komen voor individuele arbeidsmigranten.
In het gebouw en de directe omgeving zullen recreatievoorzieningen worden gerealiseerd, zoals een ruimte voor fitness, biljart en het kijken van films.

De vergunning is beperkt tot maximaal twintig jaar. "Hiermee is er ruimte om op lange termijn aan te sluiten bij de herontwikkeling van het Floragebied", aldus de gemeente.

Laat je reactie achter