advertentie KBITE

Rick Keus

Uitblijven nieuwe software heeft mogelijk gevolgen voor verlenging Hoekse Lijn

De verlenging van de Hoekse Lijn tot aan het strand gaat mogelijk langer duren dan gedacht. Het uitblijven van nieuwe software wordt als oorzaak genoemd.

Volgens verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils heeft de planning van leverancier Bombardier invloed op de planning voor de verlenging van de metrolijn. Bombardier moet nog een software-update leveren voor de ombouw, maar ook nog de software voor de verlenging zelf. Dit kan deels digitaal, maar het is ook nodig dat mensen op locatie gaan kijken, stelt de wethouder.

Van Gils: "Hiervoor moeten mensen uit bijvoorbeeld Italië of Spanje overvliegen. Dat is nu (in verband met corona red.) niet mogelijk. Daarom heeft Bombardier nog geen planning met ons kunnen delen waar zij achter staan." Toch wordt er nog wel aan het project doorgewerkt. Zo naderen de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het gebeid bij het Hoekse strand hun voltooing.

Het is niet de eerste keer dat software de oorzaak van vertragingen is in het project Hoekse Lijn. Tot nu toe staat de ingebruikname van de verlenging gepland voor 2022.

Laat je reactie achter