advertentie Westland Infra top

Uitgelaten begin van de zomervakantie

“We hebben vakantie”, roept een jongetje van de Mariaschool in Wateringen uitgelaten als hij donderdag al vakantie heeft.

Bijna acht weken in lockdown, hele klassen in quarantaine, geen schoolreisjes en heel veel thuisonderwijs. Veel kinderen met blije, maar ook vermoeide gezichtjes rennen hun vakantie tegemoet, nadat voor de laatste keer dit schooljaar de bel heeft gerinkeld. 

Niet alleen de kinderen zijn uitgelaten en kijken uit naar de vakantie. Ook de ouders zijn blij dat dit schooljaar erop zit. “Het thuisonderwijs had ook impact om mijn eigen werk”, reageert een ouder. Een leerling vond het wel chill, omdat ze vaak eerder klaar was met school: "En dan kon je heel snel iets anders gaan doen".

Directeur van de Mariaschool, Debby Haring, is trots op het aanpassingsvermogen van haar team en de leerlingen. "Ze hebben het super gedaan en onze ouders hebben goed meegedacht." Ook zij is wel toe aan vakantie: "We hebben een paar hele leuke weken achter de rug, maar zijn nu allemaal wel toe aan wat vrije tijd."

Scholen die vrijdag nog een dag of dagdeel lesgeven, kijken ook reikhalzend naar de zomervakantie uit.

Laat je reactie achter