advertentie KBITE

WOS

Vaccinatie-operatie De Brug op stoom

De eerste week van de vaccinatie-operatie tegen het coronavirus is in 's-Gravenzande met enige hobbels begonnen, maar lijkt nu op stoom te zijn gekomen.

In de eerste vaccinatieweek in ’s-Gravenzande zijn alleen zorgmedewerkers gevaccineerd. Volgens de GGD heeft dat te maken met de beschikbaarheid van de vaccins. Ruim achthonderd zorgmedewerkers hebben  de eerste vaccinatie met AstraZeneca vorige week ontvangen. 

De motivatie om het vaccin te halen blijkt hoog. Twee van de genodigden zijn vorige week niet komen opdagen in zalencentrum De Brug dat dienst doet als priklocatie. De reden voor het verstek laten gaan, is onbekend.

Westlanders van 80 jaar en ouder worden vanaf vandaag ook gevaccineerd in De Brug. Per dag staan ongeveer 350 genodigden ingepland.

De vacainatie-operatie kwam wat moeizaam op gang. Dat had te maken met de omstandigheden op de weg. Een week geleden werd nog code rood afgegeven in verband met het winterweer. Hoewel die in Westland niet meer gold, was de beslissing om De Brug pas om 12.00 uur te openen al genomen. Wie voor die maandagmorgen 15 februari was ingepland, werd afgebeld door de GGD. Omdat deze personen ook een nieuwe afspraak moesten maken, raakten telefoonlijnen overbezet. Daardoor leek het erop dat er een storing was, maar volgens een GGD-woordvoerder is dat een hardnekkig misverstand.  

Laat je reactie achter