advertentie KBITE

WOS

Pieter van Foreest bereidt vaccinatie voor

Nu deze week een begin is gemaakt met vaccineren van medisch personeel, wordt bij Pieter van Foreest ook nagedacht op welke manier patiënten en kwetsbare mensen zullen worden ingeënt.

Een vaccin is welkom, want ook bij de instellingen van Pieter van Foreest laait het coronavirus op. Gelukkig hoeven de gebouwen niet afgesloten te worden en is er zelfs bezoek mogelijk. Bezoekers dragen dan wel beschermde kleding.

De zorgaanbieder moet rekening houden met twee verschillende plannen. De  cliënten in de zogeheten verzorgingshuiszorg zullen in samenwerking met de huisarts worden gevaccineerd en de verpleegde bewoners krijgen de prik op de locatie. Het is nu wachten op de beschikbaarheid van het vaccin. Nu er toestemming is gekomen van het Europees medicijnagentschap EMA, is het Moderna-vaccin een stap dichterbij gekomen om de bewoners van Pieter van Foreest te vaccineren.

Plannen in voorbereiding

De zorginstelling is nog niet helemaal klaar om bewoners te gaan prikken. Ze zijn nu bezig met het maken van de plannen. Volgens woordvoerder Ilonka Ouwendijk streven ze er naar om meteen te beginnen met inenten als het vaccin wordt geleverd. Het personeel krijgt een prik bij de GGD. Deze week zijn de eerste medewerkers gevaccineerd. 

Laat je reactie achter