advertentie Boekestijn

Vallen en opstaan voor Westlands entertainmentbedrijf: 'Wij gaan door'

Wonderland Entertainment Groep overleefde al eens een grote brand in 2013, maar is het bedrijf ook bestand tegen de coronacrisis?

Een grote brand in Monster legt het verhuurbedrijf van feestkleding zeven jaar geleden volledig in de as. Concullega's reageren geschokt en helpen de onderneming letterlijk uit de brand, onder meer door het doneren van kostuums en pruiken die bij de brand verloren gingen.

Dan volgt dit jaar de uitbraak van de coronacrisis. Daags na de aankondiging van de lockdown regent het annuleringen van klanten. Het bedrijf richt zich namelijk ook op het feestelijk openen van winkelcentra en het organiseren van personeelsfeesten. Dit soort evenementen worden met de coronamaatregelen aan banden gelegd. 

En dat is nog niet alles. De landelijke intocht van Sinterklaas staat gepland voor 14 november, maar of die doorgaat is onzeker. In het magazijn op bedrijventerrein Teylingen in 's-Gravenzande hangen intussen talloze Zwarte Pietenpakken en Sinterklaaskostuums klaar. Echter, de kans is groot dat ze dit jaar in de folie blijven. "Hoe kan Sinterklaas aankomen zonder de anderhalve meter in acht te nemen? Dat gaat niet", zegt Antonie Zuijderwijk van het verhuurbedrijf resoluut.

Dankzij steunmaatregelen van het kabinet blijft Wonderland Entertainment Groep op de been. Toch kan en wil Zuijderwijk de moed niet opgeven. "Wij hebben al zoveel overleefd. Ja, wij gaan door", zegt hij. "Linksom of rechtsom moet dat lukken."

Laat je reactie achter