advertentie VEMO Lease top

WOS

Valsemunter uit 's-Gravenzande hoort eis van 30 maanden

Tegen een 21-jarige valsemunter uit 's-Gravenzande is vandaag een gevangenisstraf van 30 maanden geëist.

Verder eiste het Openbaar Ministerie in Den Haag tegen twee handlangers celstraffen van 24 maanden. Het gaat om een eveneens 21-jarige Hagenaar en een 24-jarige Nootdorper.

Bij hun aanhoudingen in Den Haag hadden ze begin dit jaar de beschikking over ongeveer 66.000 euro aan vals geld. Dat nepgeld was geproduceerd in het huis van de vriendin van de 's-Gravenzander. Het was de vader van deze jonge vrouw die in haar woning op een tas met geld was gestuit. Hij vertrouwde de boel niet en meldde dit bij de politie.

Bij onderzoek bleek het om een tas met 26.000 euro aan vals geld te gaan, in briefjes van 20 en 50 euro. Er wordt ook een printer aangetroffen plus fotopapier en er staan snijtafels. Op een laptop worden meerdere foto's van biljetten gevonden, maar ook afbeeldingen van hologrammen, watermerken en een bestand met uitleg over hoe vals geld gemaakt kan worden.
In de woning van de 21-jarige Hagenees wordt niet alleen deze bewoner aangetroffen maar ook de 24-jarige Nootdorper en nog eens bijna 40.000 euro aan vals geld in 20 euro-biljetten.

Omdat de 's-Gravenzander tevens wordt verdacht van eerdere oplichtingen met vals geld (door telefoons en een laptop via Marktplaats te kopen) wordt tegen hem 30 maanden cel geëist. Tegen de Nootdorper, die het digitale werk deed, en de Hagenaar wordt 24 maanden geëist.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Laat je reactie achter