advertentie VEMO Lease top

Weekcijfers: van 403 naar 461 positieve tests

Het aantal positieve coronatests in onze regio blijft toenemen.

Deze week (week 11) meldde het RIVM 461 positieve uitslagen. In week 10 ging het nog om 403 gevallen, en in week 9 waren het er 303. Alleen al deze zondag worden 75 positieve tests gemeld in Westland, 10 in Maassluis en 7 in Midden-Delfland. Dit totaal (92) is meteen ook het hoogste dagcijfer van de afgelopen week, en 1 geval meer dan gisteren. 

Het aantal coronagerelateerde ziekenhuisopnames nam afgelopen week nauwelijks toe. Alleen woensdag werd een opname gemeld. Verder is een iemand aan de gevolgen van het virus overleden, berichtte het RIVM dinsdag. 

De kans dat het kabinet komende week veel coronamaatregelen gaat versoepelen is klein. Dat meldt de NOS op basis van ingewijden. De meest betrokken ministers hebben vandaag corona-overleg in het Catshuis in Den Haag, dinsdag volgt een persconferentie.

Twee weken geleden zei zorgminister Hugo de Jonge nog dat er eind deze maand wellicht weer meer zou kunnen, zoals het heropenen van terrassen en meer ruimte voor de detailhandel. En dat kan alleen als de coronacijfers dit toelaten, maar het aantal besmettingen loopt juist op.

Alle cijfers vind je in het dashboard van de WOS. 

Laat je reactie achter