advertentie KBITE

Dennis van Schie

Corona-editie Corso: fietsen langs objecten

Geen varende boten in het eerste weekend van juli, maar fietsroutes langs gedecoreerde objecten in verschillende kernen. Zo gaat het Varend Corso er dit jaar uitzien.

De plannen voor het Varend Corso in coronatijd zijn vanmiddag gepresenteerd op een bijeenkomst bij Van der Valk Horti Systems in Monster. De coronacrisis maakt een Varend Corso in oorspronkelijke vorm niet mogelijk. Bovendien vindt de organisatie het ongepast om in deze tijd sponsorgelden te vragen, liet corsovoorzitter Rob Baan eerder al weten.

Bekijk hieronder het gesprek met Rob Baan van eind maart. 

De stilstaande objecten kunnen een bouwwerk of bloemenmozaïek zijn, uiteraard versierd met bloemen, groenten en planten. Er zijn wel corona-spelregels opgesteld voor de deelnemers en fietsers.

Kinderwedstrijd
Ook voor kinderen is iets bedacht. Zij worden uitgedaagd om een miniatuurboot te ontwerpen. Dat kan door te knutselen, knippen, bouwen en naaien of zelfs met Lego: als de creatie maar blijft drijven. Voor deze wedstrijd worden kinderopvangorganisaties in de regio benaderd. Een jury zal de bootjes op een centrale plek in Westland beoordelen. De hoofdprijs is een rol in het Kindercorso van 2021.

Vanmiddag zijn er ook opnames gemaakt voor het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing van SBS6. Te zien was hoe corsovoorzitter Rob Baan en presentator Ivo Putman in een gedecoreerde boot stapten om, na een half uurtje varen, boeketten aan de Westlandse burgemeester Bouke Arends te overhandigen. De uitzending met de corsoreportage is zaterdagmiddag 13 juni te zien.

Eerste weekend van juli

Het 'fietscorso' vindt dit jaar plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 juli. Op deze dagen zou het normale Varend Corso gehouden worden. De data van het 'gewone' corso volgend jaar zijn ook al bekend: van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli.

Christine Strijbis van de organisatie vertelt over het programma bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter