advertentie VEMO Lease top

WOS

Vaste livestreamverbinding in aula Naaldwijk niet zeker

De gemeente Westland wil onderzoeken of ook in de aula op de begraafplaats in Naaldwijk een vaste livestreamverbinding kan komen.

Daarover gaat de gemeente in overleg met de beheerder van deze aula. Hoewel het ook in Naaldwijk om een algemene begraafplaats gaat, is de aula 'Woerdtuinen' particulier eigendom.

Vanochtend werd bekend dat de gemeente in al haar aula's een vaste livestreamvoorziening gaat aanbrengen. Daarover is getalsmatige verwarring ontstaan. Westland telt zes begraafplaatsen, waarop er bij vijf een aula is. Van die vijf aula's zijn er vier eigendom van de gemeente, te weten: De Lier, 's-Gravenzande, Maasdijk en Monster.

Net zoals momenteel bij genoemde aula's het geval is, kan er ook nu al een livestream bij een uitvaartbijeenkomst in de Naaldwijkse aula worden verzorgd. Maar daarbij gaat het dan om een voor die gelegenheid ingehuurd videobedrijf. Daarvan zijn de tarieven meestal een veelvoud van het bedrag dat de gemeente wil gaan rekenen (150 euro) voor het gebruik van de zelf te installeren livestream-apparatuur.

Laat je reactie achter