advertentie VEMO Lease top

Michiel Steenwinkel

Verbouwing Huize Barendregt en gemeentehuis Maasland begint in 2021

De verbouwing van het oude gemeentehuis in Maasland en het naastgelegen Huize Barendregt kan komend jaar beginnen. Dat meldt het college van B en W in Midden-Delfland aan de gemeenteraad.

Een meerderheid van de gemeenteraad besloot in 2018 de panden in de verkoop te zetten, nadat eerdere plannen voor een dorpshuis niet haalbaar bleken. Uiteindelijk meldden vijf geïnteresseerden zich. Het winnende plan kwam van tandarts Nelson Lie, die nu in Maasland en in Maassluis is gevestigd. Hij wil van Huize Barendregt een tandartspraktijk maken, in het oude gemeentehuis komt een restaurant.

Wethouder Wendy Renzen heeft onlangs contact gehad met Lie en die geeft aan dat de daadwerkelijke overdracht van de panden in januari 2021 plaatsvindt. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat de afgelopen periode is gebruikt om allerlei procedures te doorlopen. De verbouwing zou ongeveer een half jaar in beslag moeten nemen.

Ondertussen wordt ook gewerkt aan de plannen voor de rest van het Maaslandse dorpscentrum. Volgens Renzen wordt momenteel een bestemmingsplan opgesteld voor de locatie van de voormalige kantoorvleugel bij het gemeentehuis. Doel is om daar acht appartementen te vestigen. Het was al bekend dat er achttien woningen op de voormalige locatie van zalencentrum De Magneet en de Nieuwe Kerk komen. De ontwikkelaar verwacht op korte termijn een vergunning aan te vragen.

Laat je reactie achter