advertentie Schoon Westland top

Mabel Bohms/Gemeente Westland

Vernieuwd kerkplein officieel in gebruik

Het vernieuwde Prins Willem III-plein bij de kerk in Ter Heijde is vandaag officieel in gebruik genomen. Stichting HinT nam in 2019 namens de bewoners het initiatief om dit plein opnieuw in te richten.

De bewoners wilden een plek voor kleine activiteiten, zoals een kerstmarkt, Markt aan Zee en/of een open lucht kerkdienst. Door vele bestrating en geparkeerde auto’s was het ‘s zomers erg heet op het plein. Nu staan er bomen en struiken en mogen auto’s alleen nog maar bij speciale gelegenheden op het plein komen. Ook staat er een laadpaal voor elektrische auto’s naast het plein.

Wethouder Leen Snijders heeft het plein officieel geopend samen met Jan Boogaard, voorzitter van HinT. Eigenlijk zou de opening al in november 2020 zijn, maar de coronamaatregelen maakten dat onmogelijk. Snijders plaatste een paaltje op het plein en overhandigde de sleutel hiervan symbolisch aan HinT. Het paaltje sluit het plein af voor parkerende auto's, zodat er ruimte is voor activiteiten. 

Na het officiële gedeelte konden inwoners terecht voor een kijkje in de kerk en bij diverse kramen voor bloemen en plantjes en tweedehands boeken. Ook was er informatie over de actie Steenbreek, waarbij inwoners hun betegelde tuin kunnen vergroenen door stenen in te leveren in ruil voor plantjes.

Laat je reactie achter