advertentie VEMO Lease top

Bij de plaats van het ongeval ontstaat een bloemenzee. WOS

Verslagenheid om overlijden Jim (17): 'Een zeer zwarte dag'

Het overlijden van de 17-jarige Jim Mulder uit Naaldwijk hakt er keihard in op 'zijn' voetbalclub Westlandia. De vlag hangt er halfstok, Jim was een 'kind van de club'.

De 17-jarige speler overleed gisteravond aan de verwondingen van het ongeluk van zondagochtend vroeg. Al fietsend in het buitengebied van Honselersdijk werd hij van achteren geraakt door een beschonken automobilist. Een vriend kon de auto nog maar net ontwijken. 

De Westlandiaan was 'van kinds af aan' betrokken bij de Naaldwijkse voetbalvereniging. Net als de rest van zijn familie. Als vrijwilliger meedraaien achter de bar of een functie in het bestuur: overal is de familie Mulder voor te porren. "Zijn overlijden raakt ons heel hard in de hele vereniging", vertelt Westlandia-voorzitter Ton van Marrewijk.

Op het terrein van Westlandia hangt de vlag halfstok. WOS

Profiel van een Westlandiaan
"Jim doorliep alle jeugdteams", weet Van Marrewijk. "Niet op een normale manier, maar altijd betrokken bij de vereniging. Als vrijwilliger stond hij altijd klaar, voor iedereen. Als je een profiel van een échte Westlandiaan zou maken, dan was hij dat."

De club heeft nauw contact met de nabestaanden, onder meer over de rol die Westlandia zaterdag krijgt bij de uitvaart van de jongen. De kantine is vanavond open voor iedereen die daar behoefte aan heeft. En in het clubgebouw wordt met vrienden een gedenkhoekje ingericht. "Hoe dat gaat, weet ik niet. Maar laat iedereen er maar even zijn", besluit Van Marrewijk.

Zijn overlijden raakt ons heel hard in de hele vereniging

• Ton van Marrewijk, voorzitter RKVV Westlandia

Ook op de school van Jim, ISW Hoogeland in Naaldwijk, is een herdenkingsplek ingericht. Deze is tot en met 10 juli op schooldagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Er is ook gelegenheid voor nazorg.

Al snel na het ongeluk pakte de politie een 29-jarige man op, hoogstwaarschijnlijk de bestuurder van de auto. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed van alcohol. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Laat je reactie achter